Wat te doen in Montmartre?

Montmartre behoort tot de meest bekende en bijzondere wijken in Parijs. Het elegante en schilderachtige district is gebouwd op een heuvel, in het 18e arrondissement aan de noordkant van het centrum. Basiliek Sacré-Cœur, schildersplein Place Du Tertre en nachtclub Moulin Rouge zijn de publiekstrekkers. Metrohaltes: Blanche (line 2) of Abbesses (line 12).

Sacré-Cœur

Hordes toeristen lopen dagelijks rond op de trappen voor Sacré-Cœur, de basiliek met de witte koepel op de top van de heuvel. Net als op het nabijgelegen plein Place du Tetre, waar kunstenaars hun slag slaan door prijzige schilderijen en portretten aan de man te brengen en souvenirs in alles soorten en maten te verkopen. Iets verder van de toeristische broeiplaatsen maak je kennis met het ‘echte’ Montmartre. De steile straatjes, bezaaid met keien. De artistieke huizen vormden in het verleden een inspiratiebron voor tal van kunstenaars. Zoals Vincent van Gogh en Pablo Picasso.

Wandeltocht

Start je verkenningstocht bijvoorbeeld bij metrostation Blanche (line 2) – naast de wereldberoemde uitgaansgelegendheid Moulin Rouge – of Abbesses (line 12). Loop via de kleine, steile en donkere straatjes de heuvel op.  Voor mensen die niet zo goed ter been zijn, is er een witte trein die door de straten rijdt. Neem een kijkje in het Musée de Montmartre aan 12-14 Rue Cortot. Het knusse museum toont de geschiedenis van de wijk en laat zien welke kunstenaars er woonden. Andere bezienswaardigheden: begraafplaats Cimetière de Montmartre en de kerk La Madelaine.

Eten & drinken

In Montmartre is het soms goed zoeken naar niet zo toeristische restaurants en bars. Bij bakkerij Gontran Cherrier (22 Rue Caulaincourt) tegenover Cimetière de Montmartre kun je rond lunchtijd goed terecht voor een smakelijke sandwich. Vlakbij metrostation Abbesses zit restaurant Le Relais Gascon (6 Rue des Abbesses), waar je salades in alle kleuren en maten kun krijgen. Voor een  croque monsieur ben je bij Le Petit Trianon (80 boulevard de Rochechouart) aan het juiste adres.

Plaats een reactie