Dit moet je gezien hebben bij je eerste bezoek aan Parijs

Voor het eerst in Parijs? Wat moet je gezien hebben? Natuurlijk, De Eiffeltoren. En verder: de Notre-Dame, Arc de Triomphe, het Louvre en Sacre Coeur in de schilderswijk Montmartre. Vergeet op een stralende dag niet te picknicken in een park, met Franse kaas en rode wijn.

Eiffeltoren

Linksom, of rechtsom: in Parijs ontkom je niet aan de Eiffeltoren. Het iconische bouwwerk, eind negentiende eeuw gebouwd ter er van de wereldtentoonstelling, is meer dan driehonderd meter hoog en drukt een stevig stempel op de skyline van de Franse hoofdstad. Vanaf wolkenkrabber Tour Montparnasse (33 Avenue du Maine) heb je het beste uitzicht op de toren. Toeristen uit de hele wereld klitten samen onder de vier reusachtige stalen poten van de Eiffeltoren. Openingstijden: 09.00 uur ‘s ochtends tot middennacht (juni-september) en 09.30 uur – 23.00 (rest van het jaar). Metrohalte: Trocadero (lijn 6 en 8). Adres: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France. Voor prijzen check; http://ticket.toureiffel.fr/index-css5-sete-pg1-lgen.html

Arc de Triomphe

Aan het einde van de winkelpromenade Champs-Élysées schittert Arc de Triomphe. Op de drukke rotonde Place de Charles de Gaulle. Het is een overwinningsboog, begin negentiende eeuw geïnitieerd door Napoleon Bonaparte, ter bekroning van zijn vele gewonnen veldslagen. In alle rust de Arc de Triomphe bekijken zit er niet in, want de boog staat op een van de drukste verkeerspleinen ter wereld. Onder de Arc de Triomphe is een monument van de onbekende soldaat, ter nagedachtenis aan de gesneuvelde Franse strijdkrachten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De laatste etappe van de Tour de France, de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar, eindigt jaarlijks in juli vlakbij de Arc de Triomphe. Metrostations: Kleber (lijn 6) en George V (lijn 1). Adres: Place Charles de Gaulle, Parijs.

Notre-Dame

Kathedraal Notre-Dame ligt, net als de fraaie Sainte-Chapelle, op een eiland in de Seine. Metrohalte Cite (lijn 4) stopt tegenover het gotische bouwwerk, die sinds het boek Notre-Dame de Paris  (De Klokkenluider van de Notre Dame) van schrijver Victor Hugo in de schijnwerpers staat. Notre-Dame is vrije toegankelijk. Dagelijks geopend van 8:00 tot 18.45 uur. Adres: 6 Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II, Parijs.

Plaats een reactie