Airbnb, Wimdu, 9Flats en Flipkey in Parijs

In Parijs zijn er hostels en hotels in overvloed. Voor een meer speciale slaapervaring kun je overnachten in de woning van een Fransman. In het hart van Montmartre, Le Marais of Quartier Latin. Vaak betaal je per persoon minder per nacht dan in een hotel. Op welke sites kun je terecht voor een betaalbare slaapplek? CheapTo zet ze op een rij.

Airbnb

Airbnb is in Europa de bekendste website waar mensen hun woning beschikbaar stellen voor toeristen die enkele dagen in Parijs verblijven en bij voorkeur niet in een hotel of hostel in een buitenwijk willen overnachten. Op de site kun je kamers, studio’s en complete appartementen in het centrum van de Franse hoofdstad vinden. Overnachtingsplekken beginnen bij ongeveer 35 euro en lopen op naar gelang de grootte van het appartement en de locatie. Tip: zorg dat je een woning kiest die in de buurt van een metrostation ligt. Dan sta je in een mum van tijd onder de Eiffeltoren of in het Louvre.

Wimdu

Net als Airbnb stelt Wimdu appartementen van locals beschikbaar voor stedentrippers of mensen die om andere redenen korte periode in de stad verblijven. Alleen al in de hippe studentenwijk Quartier Latin en omringende wijken zijn er tientallen appartementen beschikbaar. Voor twee personen betaal je vaak nog geen honderd euro en verblijf je in een appartement van een Parijzenaar. In de hele stad zijn er meer dan 500 overnachtingsplekken beschikbaar. Plus elf complete woningen.

9Flats

9Flats is een goed alternatief voor een klassieke hotelkamer of bed in een slaapzaal van een hostel. De site biedt meer dan 1100 appartementen aan in Parijs, de meesten gelegen in het centrum. Zo kun je voor ongeveer 90 euro per nacht in een studio in Montmartre verblijven, voor twee of drie personen. Onder de streep ben je dan net zo veel of minder kwijt bent dan in een hotel, maar heb je wel een bijzondere slaapervaring in de woning van een Parijzenaar. Je staat dus ‘s ochtends niet in de rij voor het ontbijtbuffet, maar bij de bakker om de hoek.

FlipKey

Ook via FlipKey kun je tijdens een stedentrip Parijs enkele dagen logeren in een studio of appartement van een local. Alleen al in het charmante Le Marais en de aangrenzende wijken zijn al meer dan 300 overnachtingsplekken te vinden. Allemaal prima locaties als je in het hart van Parijs wil verblijven in plaats van in een een budget hotel aan de rand van het centrum. In de prijscategorie 75-100 euro per nacht (2 personen) is er voldoende aanbod.

Plaats een reactie