De mooiste musea van Parijs

Parijs bulkt van de musea. Veruit de bekendste en grootste is het Louvre. Met de Mona Lisa van Leonardo da Vinci als pronkstuk. Andere, iets minder bekende musea, die meer dan de moeite waard zijn: Musée Rodin, Picasso Museum. Museumliefhebbers kunnen met de Paris Museum Pass veel geld besparen.

Louvre

Het is alleen al de moeite waard buiten bij het Louvre rond te lopen. Met de iconische piramiden, waterpartijen en paleisachtige uitstraling. ‘s Avonds is het museum twinkelend verlicht. Belangrijk: koop kaartjes voor het museum vooraf. Dat kan via de website. Zo voorkom je dat je lang in de rij staat. Het Louvre is zo groot dat je lang niet alle kunst kan zien. Bepaal vooraf wat je wilt zien en voorkom onnodig tijdverlies. Afhankelijk van wat je precies wilt zien in het musea, betaal je gemiddeld ruim tien euro voor een kaartje.  Metro: Palais Royal – Musée du Louvre.

Musée Rodin

Klein, maar fijn. Dat is het Musée Rodin. In het museum is het werk van de bekende Franse beeldhouwer Auguste Rodin te vinden. Toegang tot de tuin kost slechts 2 euro. Een aanrader, zeker op aangename dagen. Je vindt er bijvoorbeeld het wereldberoemde beeld Le Penseur (De Denker). Iedere zondag van de maand is de toegang tot Musée Rodin gratis.  Normaal betaal je 7 euro voor het zien van de vaste collectie. Het museum is elke dag geopend, behalve op maandag. Adres: 79 Rue de Varenne, Parijs. Metro: Varenne (13).

Picasso Museum

Pablo Picasso (1881 – 1973) behoort tot de belangrijkste schilders in de wereldgeschiedenis. Zeker in het kubisme en surrealisme. Zijn werk hangt in de grootste musea ter wereld. In Parijs is de grootste verzameling kunstwerken van Pablo Picasso te vinden, in het gelijknamige Picasso Museum, gevestigd in het zeventiende-eeuwse stadspaleis Hôtel Salé. Entree: 11 euro. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Iedere eerste zondag van de maand vrij toegang. Raadzaam om vooraf via internet een kaartje te bestellen.  Adres: 5 Rue de Thorigny, Parijs. Metro: Saint-Sebastien Froissart.

La cité des sciences et de l’industrie

Leuk voor met kinderen: La cité des sciences et de l’industrie. Een wetenschappelijk museum, waar jong en oud allemaal wetenschappelijk experimenten kan doen. Leerzaam en interessant. Zeker als het een dag niet zulk mooi weer is. Prijs voor een kaartje: 9 euro. Bezoekers tot 25 jaar en boven de zestig mogen voor 7 euro naar binnen. Kinderen tot zes jaar hoeven niet te betalen.  Het museum is alle dagen open, behalve op maandag. Metro: Porte de la Villette (line 7)

Paris Museum Pass

Voor liefhebbers van musea is er een speciale Paris Museum Pass. De kosten bedragen 42 euro (2 dagen), 56 euro (4 dagen) en 69 (6 dagen). De pas geeft je gratis toegang tot 60 musea en monumenten. Zoals het Louvre, Centre Pompidou, Arc de Triomphe, Notre Dame (tour), Musée Rodin, Musée D’Orsay en het paleis van Versailles.

‘Gratis musea’:

Le petit palais – Schilderijen van Franse kunstenaars uit de 19 en 20e eeuw.

Maison de Victor Hugo – Het huis waar de beroemde schrijver Victor Hugo meer dan een decennium woonde.

Musée du Parfum – Alles over de geschiedenis en het maken van parfum

Plaats een reactie