De beste budgetrestaurants in Parijs

De Franse keuken is al eeuwenlang de meest toonaangevende (en prijzige) in Europa. Parijzenaars eten graag buiten de deur. Het aanbod van restaurants en bistro’s is dan ook overweldigend. Waar maak je kennis met geraffineerde Franse maaltijden en betaal je niet meer dan een paar tientjes?

Le Fooding

Hou je van uitgebreid eten of wil je in Parijs kennismaken met de Franse keuken? Maar weet je niet precies waar je moet zijn? Installeer voor je vertrekt een app. Le Fooding geeft per prijsklasse en arrondissement een uitgebreid overzicht restaurants, de hotspots en de laatste trends op culinair gebied. Bovendien laat de app zien bij welke metrohalte je moet uitstappen en welke restaurants in de buurt zijn. Voor Le Fooding betaal je ongeveer vijf euro. Gratis apps die de restaurantwereld in Parijs in kaart brengen: La Fourchette en BIM.

Bouillon Chartier

Lang of kort in Parijs? Maak niet uit. Schuif in ieder geval een avond aan bij het meer dan een eeuw oude Bouillon Chartier. Zowel Parijzenaars als toeristen eten er graag, want de sfeer is elegant en de gerechten zo Frans als het maar kan.  Je betaalt voor een hoofdgerecht – vlees, vis, stoofpotten – ongeveer 10 euro. Bouillon Chartier is zeven dagen per week open. Reserveren is niet mogelijk. Je vindt het restaurant in het 9e arrondissement, dat grenst aan de wijk Montmartre. Adres: 7 rue du Fauboug Montmartre. Metro Grands Boulevards Line 8 en 9).

Le Richer

Le Richer ligt niet in het meest toeristische deel van Parijs: het tiende arrondissement, een voormalig arbeiderswijk ten noorden van de Seine. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Kwalitatief goede gerechten, gemaakt met lokale producten. Voor ongeveer 20 euro. Le Richer is levendig en trekt een hip, jong en creatief publiek aan. Reserveren is niet mogelijk. Het restaurant is goed bereikbaar met de metro. Je kunt bijvoorbeeld uitstappen bij haltes Poissonnière (lijn 7) of Bonne Nouvelle (lijn 8 en 9) Adres: 2 Rue Richer.

La Pointe du Groin

Bij La Pointe du Groinvlakbij treinstation Gare du Nord –  kun je vlak na aankomst of vertrek met de trein aanschuiven voor een kwalitatief goede maaltijd of een sandwich (4 euro). Het restaurant in Parijs is van dezelfde chef als de hoog aangeschreven en meer prijzige restaurants Chez Michel and Chez Casimir. Bij La Pointe betaal je niet meer dan enkele tientallen euro’s voor een menu van meerdere gangen, van een kwaliteit die je niet snel zou verwachten in de buurt van een treinstation. Adres: 8 rue de Belzunce. Metro : Gare du Nord.

Restaurant 52

Voor een stijlvol diner kun je goed terecht bij het hippe Restaurant 52 in rue du Faubourg Saint-Denis, een straat met meerdere goede etablissementen. Iets prijziger, maar zeker de moeite waard. Het restaurant is eigenlijk een moderne kantine, waar jonge mensen uit de buurt graag komen voor een gezonde en spannende maaltijd. Je betaalt gemiddeld tussen de 20 en 40 euro voor lunch en diner. Dagelijks geopend tot middernacht. Reserveren is niet mogelijk. Metro: Château d’Eau (4), Strasbourg St-Denis (4,8) Jacques Bonsergent (5). Adres: 52 rue du Faubourg Saint-Denis.

Plaats een reactie