Aanbevolen hostels in Parijs

In Parijs is een overnachting in een hostel een voordelig alternatief voor het slapen in een hotel. Voor een nacht in een hostel betaal je gemiddeld iets meer dan in andere Europese steden. Ongeveer 25-30 euro per nacht. CheapTo zet drie populaire hostels op een rij.

Oops!

Oops! Hostel ligt aan de rand van het Quartier Latin, de hippe studentenwijk met marktjes, kronkelige winkelstraten en heel veel restaurants en terrassen. Een ander voordeel: het hostel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrohalte Place d’Italie ligt op een paar minuten lopen. Op het station komen metrolijnen 5, 6 en 7 samen. In Oops! Hostel betaal je voor een bed in een dorm 27 euro per nacht. Tweepersoonkamers: minimaal 70 euro per nacht.  Adres:  50 Avenue des Gobelins.

St Christopher’s Inn Canal Hostel

Een van de populairste hostels in Parijs: St Christopher’s Inn Canal Hostel. Het hostel ligt op een steenworp afstand van het schilderachtige Montmartre. Het weelderige stadspark Parc des Buttes-Chaumont is op loopafstand. Ga je met de trein naar Parijs en kom je aan op Gare du Nord? Vanaf het treinstation in het drie metrohaltes naar het hostel. Line 5. Uitstappen bij station Ourq. Of line 7 tot Crimee. St Christopher’s Inn Canal Hostel ligt aan het water. Prijs voor een bed in een dorm: ongeveer 30 euro. Voor een privekamer (2 personen) betaal je in ongeveer 70 euro. Adres 159 Rue de Crimée, Parijs.

Young & Happy Hostel

In de hippe studentenwijk Quartier Latin is Young & Happy Hostel gevestigd. Het onderkomen in het 5e arrondissement biedt al meer dan twintig jaar plaats aan reizigers die voordelig willen overnachten. In de wijk zijn er tal van pubs, restaurants, parken en terrassen. Bezienswaardigheden op loopafstand: Pantheon, Jardin du Luxembourg, kathedraal Notre Dame. Groente en fruit kun je op de warenmarkt kopen. Goedkoper dan in de supermarkt. Prijzen voor een dorm per nacht: tussen de 25 en 45 euro. Adres: 80 rue Mouffetard , Parijs.

(Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Prijzen kunnen zijn gewijzigd.)

Plaats een reactie