Wat zijn de opties om naar Parijs te reizen?

Vliegveld Charles de Gaulle en Aéroport Orly zijn de bekendste luchthavens van Parijs. Prijsvechters EasyJet en Air Berlin doen beide vliegvelden aan. Ryan Air en Wizz Air vliegen vanuit verschillende Europese steden op Parijs-Vatry, ongeveer 90 kilometer van het centrum. Je bent weliswaar meer reistijd kwijt, maar doorgaans ligt de prijs van een ticket een stuk lager.  

Vliegen naar Parijs

Luchthaven Charles de Gaulle

Charles de Gaulle is de internationale luchthaven van Parijs, het op een na grootste vliegveld in Europa. Het vliegveld ligt een kleine 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad. Makkelijkste manier het hart van Parijs te bereiken: met de trein. De zogeheten RER (lijn B) stopt bijvoorbeeld op Gare du Nord, Châtelet-Les-Halles, Saint-Michel-Notre-Dame en Denfert-Rochereau.

Luchthaven Aéroport Orly

Aéroport Orly ligt aan de andere kant van Parijs, ongeveer 18 kilometer ten zuiden van het centrum. Net als op Charles de Gaulle vliegen budgetmaatschappijen EasyJet en Air Berlin naar Orly. Vanaf het vliegveld naar de stad is de bus het meest eenvoudige vervoersmiddel. De Orlybus brengt je naar station Denfert-Rochereau, waar je kunt overstappen op de metro of trein. Stadsbus 183 brengt je direct van Orly naar het centrum van Parijs. De reistijd is dan wel langer.

Prijsvechter RyanAir vliegt op Parijs-Vatry en Parijs-Beauvais. Let wel op dat beide vliegvelden een stuk verder van het centrum liggen dan bijvoorbeeld Charles de Gaulle. Paris-Beauvais ligt zeventig kilometer van de Franse hoofdstad. Voor een busrit van het vliegveld naar Parijs betaal je ongeveer 15 euro. De reis naar station Navette duurt ruim een uur. Je bent weliswaar meer reistijd kwijt, maar als je vroeg een vliegticket boekt, kan het behoorlijk schelen in de kosten. Andere maatschappijen die vanuit verschillende Euorpese steden op Paris Beauvais vliegen: Wizz Air, Blue Air, Air Moldava, Jetairfly. In het plaatsje Beauvais staat overigens een van de hoogste gotische kathedralen.

Met de trein

Hogesnelheidstrein Thalys verbindt Amsterdam met bijvoorbeeld Parijs en Brussel. Boek tickets ver voor dat je vertrekt, voor een zo laag mogelijk prijs. Tussen Nederland/België en Parijs is eveneens een directe treinverbinding. De Thalys doet er ruim drie uur over van Amsterdam naar de Franse hoofdstad en stopt onderweg op de stations Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen-Berchem en Brussel-Zuid. Handige gratis app voor treinreizigers: Gare360 (Franstalig). De applicatie geeft informatie over de overstapmogelijkheden op bijvoorbeeld de grote stations in Parijs. Dat zijn Paris Austerlitz, Paris Bercy, Paris Est, Paris Gare de Lyon, Paris Montparnasse, Paris St. Lazare.  Vanaf de station kun je overstappen op het wijdvertakte metronetwerk van Parijs.

Met de auto

Met de auto naar Parijs kan natuurlijk ook. Let wel op dat je een behoorlijk bedrag per dag betaalt voor parkeren. Ongeveer 30 euro. Dat kan ook goedkoper. Bijvoorbeeld door de auto te parken in een parkkeergarage buiten het centrum. Je kunt dan met het openbaar vervoer naar je bestemming reizen. Om verzekerd te zijn van een plaats, kun je vooraf reserveren. Alle info over locaties en prijzen op: http://www.parkingsdeparis.com/

Plaats een reactie