Het Paleis van Versailles

Paar dagen in Parijs? Bezoek dan zeker het vermaarde Paleis van Versailles, het voormalig optrekje van zonnekoning Lodewijk XIV. Het kasteel annex museum showt de koninklijke pracht en praal en de omvangrijke tuin is van verbluffende schoonheid. Vanuit Parijs is Versailles goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vanuit het centrum van de Franse hoofdstad kun je het kasteel op twee manieren met het openbaar vervoer bereiken. Neem metrolijn 9 naar Pont de Sevres, het eindstation van de lijn. Stap daar over op de bus (volg de andere toeristen). Buslijn 171 brengt je naar Château de Versailles. De reis duurt in totaal, dus metro en bus, een klein uur. De reiskosten bedragen nog geen 5 euro.

Een andere mogelijkheid is met de zogeheten RER, de treinmaatschappij die de voorsteden en het centrum van Parijs met elkaar verbindt. De RER die je naar het kasteel brengt is RER-C, met als eindpunt Versailles Rive Gauche. De trein vertrekt van verschillende stations in het centrum. Bijvoorbeeld: Invalides, Gare d’Austerlitz Saint-Michel-Notre Dame, Musée d’Orsay en  Champ de Mars-Tour Eiffel.

Toegangsbewijs voor het kasteel vanaf 15 euro. Mensen tot 26 jaar mogen voor niets naar binnen. Er zijn verschillende manieren om korting te krijgen. Bijvoorbeeld met de Paris Museum Pass. De kaart geeft je niet alleen vrij toegang tot het Paleis van Versailles, maar ook bijvoorbeeld tot het Louvre, Centre Pompidou, Pantheon, Arc de Triomphe, kathedraal Notre Dame en Musee D’Orsay. De Paris Museum Pass kost 42 euro voor 2 dagen.

In het Paleis van Versailles krijg je een inkijkje met welke grandeur voormalige machthebbers als Lodewijk XIV leefden. Hoogtepunt: de Spiegelzaal, waarin honderden spiegels zijn verwerkt. Sla vooral de tuinen niet over. Een groenstrook van ongeveer 100 hectare. Met fonteinen, zeer zorgvuldig bijgehouden paden en marmeren zuilen. Het paleis van Versailles is iedere dag geopend, behalve op maandag. Openingstijden: 09.00 – 18.30 uur. De tuinen zijn iedere dag geopend, dus ook op maandag, van 08.00 tot 20.30 uur.

Plaats een reactie