Gratis activiteiten in Parijs

In Parijs kun je veel doen en zien, zonder te hoeven betalen. Denk alleen al aan kathedraal de Notre-Dame of picknicken in een van de vele stadsparken. CheapTo zet een paar ‘gratis dingen te doen’ op een rijtje: van het graf van de legendarische The Doors-zanger Jim Morrison tot een filmfestival in Parc de la Vilette.

Père-Lachaise

Je hebt begraafplaatsen en je hebt Père-Lachaise. De bekendste begraafplaats van de hoofdstad staat bij niet-Fransen vooral bekend als de plek waar het graf van de vermaard The Doors-zanger Jim Morrison staat. De kleurrijke zanger van de psychedelische rockband uit de Verenigde Staten overleed in 1971 in Parijs. Sindsdien is  het boomrijke Père-Lachaise, gelegen aan de oostkant van het stadshart, een bedevaartsoord voor fans uit de hele wereld. Vele Franse notabelen, artiesten en andere beroemdheden liggen eveneens begraven op Père-Lachaise, veelal in grotere graven dan die Morrison. Bijvoorbeeld zangeres Edith Piaf, schrijver Oscar Wilde en componist Frédéric François Chopin. Toegang tot de begraafplaats is gratis. Metrohalte: Père-Lachaise (line 2 and 3). Adres: 16 Rue du Repos, Parijs.

Parc de Belleville

Vanaf begraafplaats Père-Lachaise is het slechts twee haltes met de metro (lijn 2) naar Parc de Belleville. Uitstappen bij metrohalte Couronnes. Vanuit het heuvelachtige park heb je een blinkend uitzicht over Parijs, zonder dat je honderden mensen om je heen hebt, zoals bij de Sacre Coeur in Montmartre. Neem een kleedje mee, flesje wijn en kaasjes mee, voor een ontspannen middag in het familievriendelijke park. Adres: Rue des Couronnes.

Free film festival

Ben je in juli of augustus in Parijs? Plan een dag of avond in Parc de La Vilette. ‘s Avonds kun je aanschuiven in het openluchtheater voor een film. Overdag wordt er van alles georganiseerd, bijvoorbeeld voor kinderen. Allemaal kosteloos. In het park ligt ook het Cité des sciences et de l’industrie, het te gekke wetenschapsmuseum van Parijs, waar je wel entree moet betalen. Metrohalte: Porte de la Vilette (lijn 7) en Porte de Pantin (lijn 5). Meer info: http://lavillette.com/

Plaats een reactie